Eindelijk een echte garage

No Comments 1160

Een dagje Windhoek, Namibie
Gisteravond kwamen we bij de gezamelijke koelkast om een biertje te pakken. Wij hadden er 4 in de koelkast gezet in een gesloten plastic zak met onze namen erop. Twee hebben we er inmiddels op. Als ik de laatste 2 wil halen blijkt er iemand al 1 uit de zak gehaald te hebben! Iemand heeft mijn black label meegenomen, enkel de urbock van Sander staat nog in de zak!

We hebben niet al te best geslapen, niet vanwege mijn ontbrekende bierje, maar vooral omdat er midden in de nacht iemand struikelde over de scheerlijnen van de tent en bijna de tent in viel. Als om 6:45 de wekker gaat zijn we dan ook niet heel erg uitgeslapen. We komen wel snel ons bedje uit en gaan eerst naar de receptie om door te geven dat er iemand niet met zijn vingers van andermans spullen af kan blijven, daarna gaan we door naar de bar voor het ontbijt, dat wordt vanaf 7 uur opgediend. Wij komen klokslag 7 uur de bar in maar uiteraard geen eten ze zijn nog aan het opstarten. We wachten een half uurtje en dan krijgen we beide 2 pannenkoeken en een kop koffie.

Als we het ontbijt op hebben maken we ons snel klaar om naar de garage te gaan. We moeten dan eerst een stijle helling op. Gisteren ging omlaag bij mij niet al te soepel en omdat we wel wat haast hebben vraag ik Sander dus maar de motor naar boven te rijden. Dat gaat bij hem ook niet soepel omdat mijn motor tot 2 keer toe stilvalt. Hij heeft de kracht weer niet de heuvel op te komen! Misschien omdat de motor koud is?

We rijden naar de garage en daar beginnen ze met beoordelen. Knipperlichtje? Ja die rechts is stuk. Als ze Sander zijn motor naar binnen rijden beginnen ze weer met testen, knipperlichtje? Ja meneer links is stuk. Ze hebben hier wel verstand van zaken. De man die Sander zijn motor naar binnen reed zei meteen dat de koppeling niet goed was. We worden erop uit gestuurd om knipperlichten te kopen. Nadeel van in beschaving belanden is dat het hier strafbaar is om met niet werkende knipperlichten rond te rijden.

Terwijl ze aan mijn motor beginnen gaan wij op stap met de andere motor. Eerst naar Bike clinic voor knipperlichten. Ze hebben massa's knipperlichten maar van de meeste slechts 1, wij moeten 4 nieuwe knipperlichten. Maandag komt er een nieuwe lichting binnen en we besluiten een stel uit te kiezen dat dan die maandag mee kan komen. We moeten toch nog eens terug naar Windhoek voor de ketting van de motoren (die moet vervangen worden maar, ook die moet nog besteld worden). Daarna rijden we door naar Canvas Outdoor om te vragen of ze er ritssluitingen repareren. Dat doen ze wel maar ze willen eerst de tent zien. Die hebben we uiteraard niet bij ons want die staat nog op de camping. We spreken af morgen met de tent langs te komen.

We rijden weer verder en nu naar VK Auto Electric, dat is nog al een zoek werk maar uiteindelijk vinden we de zaak en Wulf, onze contactpersoon daar die banden voor ons heeft klaar liggen. We lopen het shopje in en jahoor daar liggen 2 sets nieuwe Heidenauers en 2 sets nieuwe binnenbanden. Enige nadeel is dat we enkel contant kunnen betalen, we moeten morgen dus terug gaan want we kunnen maar 4000 per dag pinnen met Sander zijn pas en de rekening is bijna 6000 Namibische dollars.

We gaan terug naar Honda. Daar zijn ze ondertussen bijna klaar met mijn motor. De overhitting is niet echt opgelost maar ze zijn het wel met onze analyse eens, de sensor van de thermometer is stuk of de thermometer zelf maar hoe dan ook de motor raakt niet oververhit.

Wij gaan ook beginnen met sleutelen, de remmen moeten echt een keer gereinigd worden.

Ook heeft Honda toevallig 1 set knipperlichten liggen die we zojuist bij Bike Clinic uitgekozen hebben, geen probleem zegt Honda monteer alvast 1 set en dan haal je later die andere bij Bike Clinic.

Het sleutelen neemt zoals gewoonlijk weer aardig wat tijd in beslag. We lunchen bij Honda en gaan dan verder. Om 16:30 wordt het tijd te stoppen, de garage gaat om 17 uur dicht. Wij ruimen op maar laten beide motoren achter bij de garage. Morgen komen we terug om de rest af te maken. Canvas outdoor en Wulf van VK moeten helaas dan even wachten.

We lopen via de shoprite terug naar de camping. Eerst even douchen en dan wat computeren om de tijd te doden tot het braai-tijd is. Om 19 uur is het vuur klaar staat er op het bord. Als wij om 19 uur gaan kijken is het vuur echter nog niet eens aan! Wij vragen maar weer hoe dat zit, ja om 19 uur is het klaar. Nee mevrouw het is 19 uur. Ze steken meteen de braai aan maar dat gaat dus nog wel even duren. Wij gaan dan maar eerst de sla eten. Als we die op hebben en nog even gewacht hebben vinden we het wel goed, wij keren met onze lap vlees terug naar de braai. Die is nu nog meer een kampvuur. We moeten nog een uurtje zitten te wachten maar dan kan eindelijk ons vlees erop. Een kwartiertje later kunnen we terug naar de tent, met ons lapje vlees. Dat eten we op, daarna even afwassen en dan is het alweer 22 uur, bijna bedtijd dus!

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us