McDonalds

No Comments 1181

Nog een dagje Windhoek, Namibie
We zitten om 7 uur weer aan de bar voor ons ontbijt en wederom duurt het toch nog ruim een half uur voor we eindelijk ons ontbijt hebben. We eten het snel op en gaan daarna lopen naar de Honda garage.

De laatste dingen gaan best snel, nog even een knipperlicht monteren, 1 remklauw reinigen, de luchtfilters uitblazen en de osco afvullen. Voor 12 uur zijn we klaar. We besluiten de motoren even te laten staan en de stad in te lopen om op zoek te gaan naar een UV filter voor onze nieuwe camera. Sander wil namelijk de camera weer om zijn nek hangen maar de nieuwe heeft geen lensbescherming. Helaas is het een hopeloze zoektocht, ze hebben wel UV filters maar niet in onze maat. We keren dan ook met lege hangen terug bij de garage.

We lunchen bij de garage, betalen de rekening en gaan dan terug naar de camping. Die heeft een ongelofelijk onhandige oprit (op een schuine helling) met een hek wat op slot zit en geen bel. Zowel Sander als ik kunnen onze motor hier niet neerzetten om iemand te gaan halen om het hek te openen dus toeteren we net zo lang tot er iemand komt kijken, dat is uiteindelijk niet eens iemand van het personeel (wat gewoon om het hoekje staat de was op te hangen ontdekken we later) maar een andere gast. Die roept iemand van het personeel om een sleutel te halen.

We computeren even aan de bar tot het tijd is om naar Wulf van VK Auto Electric te gaan we moeten onze banden nog betalen. Die worden dan later opgehaald door de Honda garage om tegelijk met de nieuwe kettingen vervangen te worden.

De rest van de middag besteden we aan het uitwerken van onze route in Namibie. We willen wat gravel wegen in de planning opnemen en er is ons verteld dat je even goed moet opletten waar je kunt tanken. We maken een rondje Noord Namibie en dan terug naar Windhoek en dan van Windhoek naar Zuid-Afrika. Hopelijk houden onze kettingen en banden dit nog vol want het rondje wordt uiteindelijk ruim 2000 km.

We gaan 's-avonds naar de lokale McDonald's (DoRegos) volgens de borden is die net open. We besluiten voor een fish en chips, een burger menu en een salade. De plaatjes zien er goed uit. We worden geroepen als ons eten klaar is en ik loop naar de balie. Daar staan 3 dienbladen klaar. Alle 3 met een groot bord. De porties fish en chips en de burger zijn al genoeg als maaltijd maar we krijgen dus nog zo een bord met feestelijk opgemaakte sla. We zijn erg blij verrast. Voor nog geen 7 euro hebben we een erg goede maaltijd, veel beter dan de McDonalds en ook zeker veel meer!

Na het eten gaan we terug naar de camping, daar drinken we een biertje en doen we een spelletje tot het tijd wordt te gaan slapen.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us