Pondoki

Grootfontein, Namibie No Comments 1518

Van de Dynosaur tracks, Namibie naar Grootfontein, Namibie
Het was vannacht ijskoud! De rijp staat op de bomen als we wakker worden. We zijn dan ook verkleumd als we ons bedje uitkomen. We hebben geslapen met de summer side up van de slaapzakken dat was niet zo handig.

We pakken de tent in en ontbijten in het zonnetje, langzaam aan wordt het warmer. Toch besluiten we onze jas en warmere handschoenen uit te pakken. Dat is even wennen, hadden die handschoenen dan ooit lekker gezeten? We voelen ons een mummy!

We rijden eerst naar Otjiwarongo om te tanken. Het is maar een klein stukje gravel en dan asfalt. Daarna rijden we weer een stukje naar het zuiden om de langste gravel route en een scenic route volgens meneer Michelin te pakken naar Grootfontein. Scenic kan het best geweest zijn dat weten we niet, het was namelijk erg zanderig dus we hadden geen tijd om om ons heen te kijken.

Ergens langs het zand lunchen we, we zijn langs een game reserve aan het rijden dus we hopen op veel beestjes. In het begin zien we enkel veel steenbokjes daarna een overdaad aan wrattenzwijnen tot slot komen we nog een gemsbok tegen die een hele tijd met ons meerent.

Rond een uur of 15 komen we aan bij Grootfontein. We willen eerst naar de spar voor wat bier maar helaas is de supermarkt dicht. Dan maar door naar “Die Kraal” een steakhouse en camping die een must is volgens de lonely planet. Die blijkt alleen niet meer te bestaan. We hadden al op internet gezien dat de camping misschien gesloten was maar ook het restaurant is er dus niet meer. Sander heeft nog een bord camping gezien en we rijden dan maar daar heen. De eigenaar blijkt ook een motorrijder te zijn en toevallig zit de motorclub aan de bar een biertje te drinken.

We worden dan ook hartelijk verwelkomd door Magda, Stef, Kobus, Waldi, Fanie en Andre en krijgen meteen een biertje toegeschoven.

Er worden wat verhalen uitgewisseld en we maken meteen van de gelegenheid gebruik om te vragen of de skeleton coast toegankelijk is. Dat blijkt niet zo te zijn, seizoensgebonden toegang voor motoren enkel en ze gaan pas in november open. We genieten rustig van ons biertje als iemand besluit dat het tijd is voor een shotje. Iedereen krijgt een Pondoki voorgeschoteld.

Een combi van Amarula, Kaluha afgetopt met Stroh rum van 80 procent. Een, twee, drie, proost, iedereen giet het mixje achterover. Vervolgens krijgen we allemaal nog een biertje, voor de mannen een halve liter voor mij (op verzoek) een kleinere. Nog een biertje verder en Sander en ik zijn niet geheel nuchter meer. Voor we de stad in gaan moeten we dus eerst maar even de tent opzetten en wat nuchterder worden.

Rond een uurtje of 18 gaan we terug naar de Spar. Magda vertelde ons dat die tussen 16 en 19 open is op zondag we willen er bier kopen (het restaurant en de bar van Pondoki zijn inmiddels gesloten) maar dat mag niet op zondag. Dan maar door naar het enige restaurant wat op zondag open is, de country yard. We strijken er neer en bestellen steak en pork chops. We krijgen uiteindelijk een steak en lamb chops, foutje van de keuken. Het lammetje smaakt prima dus we eten hem gewoon op. Vervolgens kopen we nog 2 biertjes om mee te nemen en dan gaan we terug naar onze camping. Ook daar zijn we weer in ons uppie. We maken een klein vuurtje en drinken ons biertje. Als het vuur gedoofd is gaan we maar slapen.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us