Bijna schwein gehabt

Onverwag, Namibie No Comments 1447

Van Outjo, Namibie naar Onverwag, Namibie
Gisteren helemaal vergeten te vermelden dat we een zeer dom paard zijn tegengekomen. Het dier stond in de berm te grazen. Komen wij eraan wordt hij bang en gaat hij midden op de weg staan. Als wij langzaam richting het paard rijden gaat hij galopperen voor ons uit. Hij rent in het midden van de weg en kijkt afwisseling links en rechts achter zich naar ons. Wij geven meer gas en het paard gaat harder galopperen. Dan maar stil staan, we minderen vaart en het paard ook, als wij stoppen stopt ook hij maar dan wel nog altijd in het midden van de weg. We rijden weer weg en het paard begint weer te galopperen. Als ik probeer links te passeren gaat het paard naar links, ik wordt geblocked door een paard! Uiteindelijk lukt het ons ergens het dier met vol gas te passeren.

We pakken ons tentje in, ontbijten en verlaten dan onze camping. Eerst even tanken in het dorp en dan op naar de verbrande berg. We zijn net 10 km onderweg als Sander zich realiseert dat hij geen kniebeschermers om heeft. Die liggen nog op de camping op het muurtje. We keren dus om en rijden weer terug naar de camping.

Poging 2 om te vertrekken, deze keer hebben we alles bij ons en aan. Opeens zie ik links een wrattenzwijn aan komen sprinten. Sander rijdt voor me en ik roep dus nog pas op poemba! Sander duikt in de remmen en wijkt uit naar rechts. Poemba ziet ook opeens dat wij eraan komen en gaat ook in de ankers. Nu is het me al eens opgevallen dat die dieren een erg korte remweg hebben en dat is maar goed ook. Het beest zet alle vier de poten schrap en gaat op zijn kont zitten. Zo komt hij tot stilstand. Het arme dier zal nu wel blaren op zijn kont hebben.... Hij eindigt met zijn neus een centimeter of 10 van Sander zijn achterwiel. Daarna hoort hij mij aankomen en maakt hij snel rechtsomkeert de berm in.

Tot aan Khorixas rijden we over asfalt. In Khorixas tanken we nog een keer en doen we boodschappen. Ook hier stelt de supermarkt niet veel voor. We moeten onze braai maar even uitstellen en vanavond spaghetti koken. Na de boodschappen gaan we weer verder, vanaf nu weer over gravel.

Vandaag is het gravel een heel stuk minder mooi. Veel wasbordjes en een paar zand poelen. We stuiteren richting de Twijfelfontein. Daar zien we een leuk eekhoorntje zitten.

De Twijfelfontein zelf zien we niet, we waren al in dubio of we de schilderingen wilden bekijken maar toen we de entree fee zagen wisten we het zeker, ze kunnen ons gestolen worden.

We stuiteren verder naar de Organ pipes, die bekijken we wel.

Daarna nog een klein stukje verder naar de verbrande berg. De reden dat we hier heen zijn gegaan. Helaas stellen ze niet heel veel voor.

We rijden weer terug en zoeken een campsite. De eerste zegt een exclusieve campsite te zijn maar heeft eigenlijk niets. We rijden door. Nummer 2 heeft nog 1 plekje maar is ver boven ons budget en dat voor een oprit waar je het toch wel even warm van krijgt. Wasbordjes gecombineerd met zacht zand! Bij nummer 3 staan 2 auto's op het terrein. We stappen af en vragen of we kunnen camperen. Dat gaat niet ze zijn volgeboekt. Ik kijk om me heen en zie aan alle kanten enkel zand zonder tentjes. Goh meneer dat had ik niet gedacht. We keren weer om en verlaten nummer 3. Nummer 4 is ook een mooie, in the middle of nothing ligt er opeens een campsite. Er is verder helemaal niets in de wijde omtrek en ook de camping lijkt niet veel. Toch vragen ze 100 namibische dollar per persoon. Geintje zeker? Gisteren was het 90 (en dat was voor ons al veel) en hadden we een zwembad en internet.... We rijden maar weer door.

De weg is nog steeds 1 grote wasbord. En dan opeens komen we in een zandbak. Sander en ik rijden de hele dag al naast elkaar om geen last van elkaars stof te hebben. Beide zitten we nu in een bak zand en zwenken van links naar rechts en weer terug. Ondertussen zijn we wel aardig wat gewend maar van deze zandbak kregen we het toch wel weer eventjes warm!

Uiteindelijk eindigen we bij campsite 5, ook in the middle of niets maar deze vraagt ook geen 100 dollar. We zijn weer eens de enige op de camping en kiezen een mooi plekje tussen de rotsen.

Daar maken we onze spaghetti en daarna een kampvuurtje.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us