Swakopmund

No Comments 1177

Een dagje Swakopmund, Namibie
Gisteravond ontdekten we dat de brouwerij, de reden om naar Swakopmund te gaan, gesloten is. Dat is toch wel een domper!

Ondanks ons voornemen uit te slapen zijn we toch al vroeg op. We maken dankbaar gebruik van de keuken en ontbijten met een gebakken eitje. Daarna gaan we op pad, we gaan een wandeling maken langs alle 'attracties' van Swakopmund.

We lopen eerst naar het strand, dat is koud en winderig. We bewonderen de pier dan ook maar kort. Daarna lopen we door naar de vuurturen daar staan nog 2 historische gebouwen.

Swakopmund zou Duitser dan Duitsland moeten zijn maar diegene die dat geschreven heeft is misschien nog nooit in Duitsland geweest? Behalve dat we op straat soms Duits horen praten en sommige gebouwen en straten Duitse namen hebben is hier weinig Duits gevoel te vinden hoor!

We lopen verder naar de enige restanten van de bierbrouwerij, de deksel van een ketel hangt als luifel bij de brouwerij pub (die overigens niet dichtbij de gesloten brouwerij ligt). De historische route voert ook langs de moderne superspar. Even een rondje supermarkt doen. De superspar heeft een record lapje vlees liggen, ruim 3 kilo!

De volgende halte van onze wandeling is de oude gevangenis.
Daarna nog wat andere gebouwen en dan zijn we aan de rand van de stad aanbeland. Je ziet in de verte de woestijn al lonken.
We lopen terug via een ander winkel centrum waar we vlees halen voor onze braai vanavond (de 3 kilo lap van de superspar vonden we iets teveel van het goede). Daarna is het lunchtijd.

We lunchen op onze camping en daarna gaan we weer opstap. Deze keer naar de Yamaha dealer om wat te computeren. Ze hadden ons gisteren gezegd dat we mochten langskomen om te internetten en dan hebben we meteen een goed excuus om nog even met de 8 weken oude puppy te spelen. Na een paar uur computeren is de blog bijgewerkt, hebben we de mail beantwoord en nog wat dingen uitgezocht. Tijd om de zaak weer te verlaten. Terug bij de camping doen we een kleine reparatie aan de motor (mijn osco leiding is gescheurd) en dan is het alweer tijd om de braai aan te steken. Ondertussen is het flink gaan waaien dus dat zorgt nog wel voor enige uitdaging.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us