Schade herstel begint

No Comments 1198

Een dagje Swakopmund, Namibie
Weer hebben we niet zo best geslapen dus we zijn alweer vroeg uit de veren. Vandaag moeten we maar eens beginnen met het vervangen van het een en ander. We hebben al op de site van het RDW gekeken hoe we aan nieuwe motorpapieren kunnen komen (heel handig die sturen ze naar het adres wat in het GBA staat maar ja wij staan dus niet ingeschreven meer in het GBA).

We lopen eerst naar de Yamaha maar Mario is wat later vandaag. Dan maar door naar de supermarkt onderweg kopen we maar weer eens een paar schoenen voor Sander, zijn 6de paar in even zoveel maanden. We hebben er al lol om, hoe lang zal dit paar leven? Daarna kopen we bij een mobiel-chinees een kabeltje om onze tandenborstel weer te kunnen opladen. Want ook al onze laadkabels zijn verdwenen. We gaan ook meteen mobieltjes kijken, we moeten een nieuwe en zijn een beetje in dubio, een super goedkope die je enkel in Afrika kunt gebruiken en geen WiFi heeft, of toch een quadband toestel met WiFi? Die laatste zijn hier trouwens helemaal niet zo duur ontdekken we dus waarschijnlijk kopen we dan toch maar weer een wat duurder toestel (voor 100 euro heb je hier best leuke Samsung Galaxy toestellen).

We gaan ook op zoek naar nieuwe sloten voor op de motorkoffers. Al onze koffers sluiten nu namelijk of slecht of helemaal niet. Bij Sander is 1 slot verdwenen dus die koffer zit dicht met een tierip de ander kun je met een schroeven draaier gewoon open duwen. We overleggen even bij de Yamaha of we daar mogen sleutelen en kopen daar ook meteen een vervangend hoekprofiel om de banden op te pompen. Daarna gaan we bij de overburen nieuwe sloten kopen voor op de koffers.

Na wat boren, vijlen, kitten en popnagelen hebben we een verbeterd hang en sluit systeem op de koffers:

Die koffers breek je niet zomaar meer open, nu hebben ze nog maar 1 keuze, de hele koffer meenemen. Niet bepaald een florisant vooruitzicht maar als je bedenkt dat iedere koffer een kilo of 17 weegt dan weet je dat ze in ieder geval niet hard meer zullen rennen ermee.

Als we klaar zijn met de koffers is het ook sluitingstijd voor de Yamaha. Ondertussen hebben we van Mario het goede nieuws gehad dat ze vandaag een hele bende hebben opgepakt voor diefstal. Grote kans dat het de bende is die ook onze spullen meegenomen heeft. De politie is op dit moment bezig met het doorzoeken van alle huizen van de bende en met het uithoren van de personen (en zoals Mario het uitdrukte, dat doen ze hier in de enige taal die de bende begrijpt) er gloort dus nog iets van hoop dat we wat spullen terug gaan vinden....

We gaan weer terug naar de camping en besluiten toch morgen te vertrekken. We willen naar Windhoek omdat we geld moeten hebben. De Western Union zit enkel in Windhoek. Daarnaast moeten we ook maar eens een noodpaspoort enzo gaan aanvragen want anders kunnen we nog geen geld ophalen en ook niet een grens oversteken. Mochten onze spullen gevonden worden kunnen die met DHL verstuurd worden of we komen gewoon weer terug naar Swakopmund.

Terug bij de camping gaan we beginnen aan het maken van een volgend feestmaal. Een kippetje van ruim 1 kilo gaat de oven in. Aardappeltjes bakken en de overige deel van de wortelsalade maken.

Niet alleen wij smullen maar de honden kunnen hun geluk ook niet op, het is weer botjes dag! Als wij ons eten op hebben loop ik dus weer eens met een schaal met botten naar buiten. Ik lok de 2 honden en dan begint het uitdelen weer. Vervolgens hebben we uiteraard de honden weer in de keuken staan. Het woord op kennen ze hier niet, ze blijven toch nog even hier rondhangen om te kijken of er toch echt niets meer komt?

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us