Braaien

No Comments 1473

De vijfde dag Windhoek, Namibie
Pas om 7:30 worden we wakker, is het toch gelukt om een keertje uit te slapen. We ontbijten en gooien dan een lading was in de wasmachine. Daarna is het tijd om een keertje te skypen met mijn ouders. Na een uurtje zijn we gezellig bijgekletst en nemen we afscheid. Kan ik meteen terug naar de wasmachine want die is ondertussen klaar.

Als de huishoudelijke klus geklaard is gaan we de stad in, we moeten nog wat vlees, sla en brood kopen voor de braai van vanavond. De drumsticks zien er erg aantrekkelijk uit, ze hebben 3 soorten marinade, citroen en kruiden, knoflook en BBQ. Tja dat is lastig kiezen, doe van alle 3 maar 1 pootje dan kunnen we verschillen analyse doen.

Terug op de camping gaan we door met wat huishoudelijk werk. Alle ritsen van de tent gaan stroef (op de net nieuwe rits uiteraard na), de canvas shop heeft ons als tip siliconenspray gegeven, Sander gaat nu dus maar eens alle ritsen met WD40 behandelen, eens kijken of dat helpt. We doen ook meteen onze nieuwe hangsloten van de koffers.

Na de lunch computeren we nog wat. Sander heeft meteen een GPS tracker op onze nieuwe mobiel geinstalleerd zodat we hem volgende keer beter kunnen traceren. Een klein probleempje ontdekt hij, onze gloednieuwe mobiel heeft geen GPS! De man van de Samsung zei dat de Star hetzelfde was als de Pocket enkel nieuwer niet waar dus want de Pocket heeft GPS en deze niet.

We doen de rest van de middag nog wat spelletjes en ruimen een beetje op. Twee dagen terug heeft het onwijs geregend, ik besluit mijn koffers eens te inspecteren (beter laat dan nooit) en ja hoor, ze staan weer vol met water. Gelukkig werkt mijn vuilniszakken op de bodem van de koffer oplossing prima, enkel de vuilniszak is nat. We leggen die te drogen en drogen de koffer dat gaat met 30+ graden wel lekker snel.

Om 18 uur vertrekken we naar de bar, tot onze verassing is de braai al aangestoken. Deze keer kunnen we dus echt om 19 uur braaien. Ik besluit de sla vast te gaan maken en dan kunnen we beginnen. We stallen ons vlees uit, beetje veel denk je niet?

We hebben in totaal ruim 1,3 kg aan worst, bieflap, sparerib en drumsticks. Daarnaast hebben we een klein kropje sla met tomaat, ui en ei en een knoflookbroodje. We beginnen met goede moed aan de worst. Als dat ding uiteindelijk op onze borden beland liggen die meteen half vol. De worst op zich is al een aardige maaltijd. Dan de bieflapjes, ieder 2 stuks. Dan de kip en sparerib erop. Ondertussen heb ik eigenlijk al genoeg. De bak sla hebben we met zijn tweeen al weggewerkt en ik voel een after-diner-dip al opkomen terwijl ik nog aan het diner zit! Sander ploeterd dapper verder. Hij werkt de spareribs weg en ook nog het meeste van de drumsticks. We eten alles tot de laatste kruimel op. Morgen moeten we toch echt minder vlees kopen! We weten trouwens nog steeds niet welke drumstick het lekkerste is, we hebben geen idee welke welke was.... We hebben wel beide hetzelfde pootje tot lekkerste bestempeld, we weten dus alleen niet of dat nu BBQ, lemon of garlic was.

Na het eten doen we niet veel meer, een beetje bier drinken, een beetje computeren. Het eten moet langzaam verteerd worden.....

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us