Een nieuwe telefoon

0 Comments 1183

De tiende dag Windhoek, Namibie
Zonder wekker vroeg op moeten staan is niet ons ding, we slapen dan gewoon niet goed meer. We zijn dan wel weer op tijd uit de veren. We douchen, pakken de tent in en schuiven dan aan bij de bar om op ons ontbijt te wachten. Als we het ontbijt op hebben rijden we terug naar de tentenreparatie man. We leveren de tent weer af, laten zien dat er nog 2 ritsen gemaakt moeten worden en dat de overige 2 slechts enkel gestikt zijn aan 1 kant. De man zal alles in order maken en om 14 uur mogen we de tent weer halen.

We rijden terug naar de camping en dan begint het lange wachten. Zal de grote baas van Samsung Namibie nog mailen met een tijd en plaats? Ondertussen verdiepen we ons in de opties die we hebben in Zuid Afrika. De keus is terug omhoog aan de oost kant, een stukje omhoog aan de oost kant en dan weer terug naar Kaapstad om te verschepen, of meteen verschepen. Het nadeel van de oost kant is dat het tot Tanzania zo ongeveer regentijd is. Mooie stranden klinkt goed, en Diedrik heeft super foto's op zijn facebook gezet, maar ja in regentijd is daar natuurlijk weinig aan. Verschepen dan maar, maar waarheen? Spanje en dan richting Azie rijden? Rechtstreeks naar India, maar ja in mei begint het regenseizoen in oost Azie en daar wil je echt niet in zitten. Richting Amerika dan maar? We moeten er nog even over nadenken.

We lunchen en wachten verder. We doen een paar potjes rummicub tot het tijd is de tent te halen. We rijden terug naar de canvas shop, controleren deze keer bij de zaak de tent, en nemen hem mee. Terug op de camping zetten we hem meteen maar even op. Als we daar mee klaar zijn zijn we in totaal een uur niet achter de computer geweest. En uitgerekend aan het begin van het uur heeft de grote baas van Samsung gemaild of we om 14:30 langs kunnen komen. Shit het is nu al 14:30 geweest. We sturen snel een mailtje dat we even weg waren en of 15 uur goed is en dat we meteen vertrekken.

Snel lopen we naar Samsung, daar wordt Theo geroepen die er gelukkig nog is. Hij komt met een mobiel in zijn ene hand en een oplader in zijn andere. Ik heb deze voor jullie kunnen regelen. Hij voldoet aan al jullie wensen. Helaas kan hij ons geen verdere keus bieden. We hebben een Galaxy Young (S6312) gekregen. Betalen hoeven we er niet voor, het was een test model, de doos is er niet meer bij maar hij is nog nooit gebruikt, de telecom bedrijf wilde niet met een dual sim testen! Hebben we een SD kaartje voor erin? Ehhh nee die zijn ook gestolen. Oh loop ff mee dan krijg je er 1. Blijkt dat Theo geen SD kaartje bij zich heeft. Geen probleem zegt hij ik kom er maandag eentje brengen, waar zitten jullie? Verder moeten we ook even vertellen wat er nu met onze spullen gebeurd is. We vertellen waar en wanneer we bestolen zijn en wat allemaal weg is. Toevallig kent Theo ook wat hoge piefen bij de MTC, hij zal wel even hun contactgegevens doorgeven, die kunnen namelijk onze telefoon op basis van het IMEI traceren. De politie kan het ook maar doen het eigenlijk nooit. Maar hij kent verder ook nog een detective bij de politie die al eens de telefoon van zijn zus getraceerd heeft. Die contact gegevens krijgen we ook nog. Als we maandag niets van hem horen moeten we maar even bellen. Hij heeft het erg druk en vergeet nog wel eens iets maar als we bellen komt het helemaal goed.

Dit hadden we niet verwacht, we hadden wel op een korting gehoopt en dat hij de pocket duos voor ons had maar nu hebben we dus een betere telefoon gewoon gekregen. Klein nadeeltje is wel dat hij een gewone sim heeft terwijl onze namibische kaart een micro sim is. Maar eigenlijk maakt het niets uit, ook micro past in een gewone sim kaart houder.

We bedanken Theo hartelijk en nemen afscheid, we willen terug lopen en krijgen zelfs nog even een lift aangeboden als Theo hoort dat we zijn komen lopen. Nee hoor bedankt dat stukje kunnen we wel lopen en bovendien willen we langs het winkel centrum dit moeten we vieren met een Choc Crunch van de Wimpies.

Na een overheerlijk ijsje doen we nog even wat boodschappen en dan terug naar de camping. De nieuwe telefoon lonkt, maar het zwembad lonkt meer. We nemen eerst een plons. Het water is weer eens erg koud dus erg lang zwemmen we niet. Snel afdrogen en dan maar de telefoon gaan installeren.

Als alle apps er weer op staan is het etenstijd. Voor de afwisseling eten we bij Do Rego's. We worden weer vriendelijk begroet en de manager zegt meteen al, ik kom eraan jullie bestelling opnemen. Helaas voor de aller vriendelijkste man, hij kan dat beter aan zijn personeel overlaten. Onze vis heeft geen citroen deze keer en hij vergeet de salade. Maar geen probleem als er geen klanten zijn vraag ik om de citroen en later ook maar naar de salade.

Na het eten gaan we verder met de telefoon installeren, de contacten moeten er nog op en we moeten What's app uittesten. Hoe what's app precies werkt snap ik nu niets meer van, als ik van sim kaart wissel blijf ik in dezelfde groepen zitten maar nu ik een nieuwe telefoon met een oude sim gebruik blijk ik ook in dezelfde groepen. Daar gaat mijn theorie dat het telefoon afhankelijk is.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us