Van 50 naar 1 PK

Citrusdal, Zuid Afrika No Comments 1645

Van Calvina, Zuid Afrika naar Citrusdal, Zuid Afrika
Na een rusteloos nachtje, dankzij een stel blaffende honden en vrachtwagens die veel te veel herrie produceren, pakken we alles weer in en gaan we verder. Vandaag nemen we een scenic-offroad pad richting Citrusdal. Op het eerste stuk asfalt zijn constant wegwerkzaamheden met stop en go's (en wachttijden tot 20 minuten) dus we zijn blij als we kunnen afslaan.

Als we op het gravel komen blijkt dit de aanrijroute te zijn voor vrachtauto's met grind. Veel stof dus. We zien een schildpad de weg oversteken en stoppen. Het arme diertje is aan het oversteken waar veel vrachtwagens rijden. We besluiten hem een handje te helpen.

Als het dier aan de andere kant is afgeleverd gaan we verder. Schildpad 2 t/m 6 komen we tegen na de afslag voor vrachtwagens dus die laten we zelfstandig de weg oversteken. De route langs de berg pas is prachtig, veel heide bloemen, bergen en bochten.
We vermaken ons dus uitsteken.

Rond een uurtje of 10 is het tijd voor een kleine pauze. We halen de biltong tevoorschijn en nemen beide een stuk.

Als we de biltong weggewerkt hebben gaan we weer verder. De route is niet al te lang dus rond lunchtijd arriveren wij bij Citrusdal.

Eerst lunchen op de camping en daarna de tent neerzetten. Op de camping loopt een paard los rond! Vervolgens doen we een rondje dorp. Het vinden van een restaurant wil niet echt vlotten dus we hebben maar 1 keus, we moeten maar weer braaien. We halen vlees en wat groente en keren terug naar de camping om het zwembad in te duiken.

We kleden ons om en gaan naar het zwembad. Die blijkt ijskoud te zijn! Ik overwin de kou en duik het water in. Terwijl ik lig te drogen is Sander nog altijd bezig moed te verzamelen. Terwijl hij dat doet vist hij kikkers uit het zwembad. Nadat hij er 2 van de verdrinking gered heeft komt er een man aangelopen. Hij maakt een praatje en als hij hoort dat we met de motoren op wereldreis zijn vraagt hij onze hulp. Hij heeft een stel paarden en 1 van de paarden is nog jong. Hij wil het paard meenemen naar de rivier om te zwemmen maar zoekt nog een stel ruiters om andere paarden mee te nemen. Willen we helpen? Dat willen we wel. We kleden ons aan en volgen Apple naar de wei.

Twee jack russels en twee katten volgen onze naar de wei. Apple roept de paarden en kiest de 3 uit die gaan zwemmen. Sander krijgt, omdat hij pas 1 keer eerder op een paard heeft gezeten de makste, Mia, de moeder van het paard dat nog getraind moet worden. Ik krijg een ander mak beestje, Rofty genaamd. Zelf pakt hij het jonge paard. De hoofdstellen worden omgedaan en dan moeten we onze voet in Apple zijn hand zetten en helpt hij ons ons paard op.

Daar gaan we dan met ons drieen richting de rivier.

Bij de rivier aangekomen lopen we eerst een stuk te paard door de rivier. Rofty is een beetje speels en slaat met haar voet in het water, ik ben al doornat voor we in het diepe deel zijn. Op een eilandje springen we van onze paarden, doen de hoofdstellen af en dan gaan we met het paard aan halstertouw verder het water in. De 2 jack russels zijn ons, al zwemmend, gevolgd. Apple neemt zijn paard als eerste voor een rondje zwemmen. Sander en ik staan met onze paarden tot ons middel in het water maar dan willen de dieren niet verder. Apple moet 1 voor 1 de 3 paarden voor een rondje zwemmen meenemen terwijl wij wachten met de overige 2.

Na het zwemrondje gaan we terug naar het eilandje. De paarden krijgen weer hun hoofdstel om, wij worden er weer op geholpen en we gaan weer terug.

Op de terugweg hebben de paarden meer haast. We moeten ze wat meer inhouden. Apple waarschuwt Sander Mia in te houden anders gaat ze in draf naar de stal. Dat lukt Sander prima maar net voor de stal wordt Mia omringt door de andere 5 paarden van Apple en dat vind Mia maar eng. Ze draait zich nogal abdrupt om en daar gaat Sander, in een mooie boog valt hij van Mia af. Twee keer in zijn leven paard gereden en twee keer van het paard gevallen. Nu heeft Sander ook zijn eerste blauwe plekken, niet van de motor maar van een paard.

Om de pijn wat te verzachten krijgen we een biertje aangeboden. Apple verteld dat hij politieman is, een motor heeft (een BMW), 8 paarden, 2 honden, 2 katten en ook eigenaar is van de camping waar wij slapen. We wisselen wat verhalen uit en dan valt de duisternis. Willen we braaien? Ja Apple dat was ons plan we hebben al vlees. Apple haalt ook nog wat braai spullen en dan gaan we gezellig met zijn 3-en braaien. Na teveel wijn, een heerlijke portie vlees en vele verhalen nemen we afscheid. Apple moet morgen werken en ook voor ons is het bedtijd.

We lopen naar de tent gevolgd door Stinky Winky (een van de jack russels, diegene die in de stront heeft liggen rollen). Als we midden in de nacht wakker worden blijkt Stinky nog altijd voor onze tent de wacht te houden. De volgende ochtend zit Stinky nog altijd voor onze tent. Wat een trouwe waakhond!

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us