Wijn estate Marianne

Sommerset West, Zuid Afrika No Comments 1787

Van Citrusdal, Zuid Afrika naar Sommerset West, Zuid Afrika
Stinky Winky heeft in iets ander liggen rollen of ergens gebadderd, hij stinkt lang zo erg niet meer als gisteravond. We belonen de hond voor zijn trouwe waakdienst met een paar aaien, vervolgens is hij uiteraard niet meer de tent uit te krijgen.

Als we ontbeten hebben, de spullen ingepakt hebben, en even met een Afrikaans stel staan te praten komt Apple nog even langsgereden. Hij komt afscheid nemen. We bedanken hem voor de rit, het eten en drinken en de gezellige avond en vertrekken.

We rijden de route via Gouda en de Bain's kloof. Die laatste is een hand-made-road. Dat merk je want hij is lang zo vlak niet als de andere wegen. Het uitzicht is wel weer mooi en er zitten een aantal goede bochten in de weg.

We slingeren ons een weg richting Sommerset en dan komen we langs Wijnboerderij Marianne.

Tja hier moeten we uiteraard stoppen. We doen de kleine wijnproeverij, 5 wijntjes proeven. We strijken neer op het terras en laten ons verrassen door de Rose, de witte en 3 rode wijnen.
We vertellen de mensen dat mijn naam ook Marianne is en vragen of er toevallig ook een Sander in de buurt zit. We krijgen een boekje met veel wijnboerderijen maar helaas geen Sander.

Als we de 5 wijnen geproeft hebben besluiten we een fles rose mee te nemen naar Cheryl. De mensen van de wijnboerderij zijn onder de indruk van onze reis en dus moeten we op de foto voor hun wijncollectie. Geen probleem dat doen we graag. We krijgen nog een zakje biltong mee (deze keer van rund) en dan gaan we weer op pad. Het is nu nog maar een klein stukje naar Sommerset West.

We vinden het adres van Cheryl zonder problemen. Terwijl we voor het hek staan en nog moeten aanbellen gaat het hek al open. We rijden naar binnen en daar maken we kennis met Cheryl, haar dochter, 2 honden en 3 kippen. Ze wijst ons de weg naar de slaapkamer en wijst ons weg in haar huis. Cheryl moet vandaag nog wat werk afmaken dus na wat gekletst te hebben laten we haar aan het werk en gaan we richting de supermarkt.

Erg ver komen we niet want 2 huizen verderop staat iemand modelbouwvliegtuigen (van ongeveer 1,5 m spanwijdte) te bouwen. We spreken de man aan en maken foto's van zijn vliegtuigen. Hij blijkt een private yacht kapitein te zijn vanuit Monaco. We zijn nu in de garage van zijn broer. De man nodigt ons uit morgen terug te komen, dan neemt hij ons mee voor lunch en laat hij ons de omgeving zien. We lopen weer verder en komen bij de supermarkt. We halen brood en chips en ontdekken dan dat de liquor store al dicht is.

Terug bij Cheryl kunnen we eindelijk onze website bijwerken. Als we daar klaar mee zijn is het etenstijd, na een heerlijke maaltijd met spaghetti laten we wat van onze foto's zien en dan is het alweer bedtijd.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us