Longest Way Round
Displaying 6-10 of 493 results.

We zijn niet alleen

Mescalero Sands, New Mexico, USA No Comments 1071
summaryImage Om 7.30 zit ik al weer achter het stuur. Het navigatiesysteem geeft aan dat ik ergens vlak na de lunch op mijn bestemming aankom. Dus als het goed is wordt het weer een redelijk kort dagje. Al heb ik vandaag in tegenstelling tot gisteren nog wel een bezienswaardigheid op mijn agenda staan. Roswell, de plaats waar in 1947 een UFO is neergestort of was het toch een weerballon?Maar ik moet eerst nog wel een stuk rijden en helaas is de weg weer vreselijk saai. Blijkbaar hadden meer mensen die mening.Eenmaal in Roswell zie ik overal aliens. Ik probeer er foto's van te maken. Maar op de een of andere manier wil mijn camera niet meer scherpstellen. Hier een foto van een exemplaar wat zojuist geland is. Ik dacht trouwens dat Roswell een klein gehucht was, maar het blijkt nog best wel een aardige plaats te zijn. Eerst langs het visitor informatie centrum om te vragen waar ik het beste aliens kan spotten. Volgens het dame kan ik dan het beste naar het International UFO Museum. Daar hebben ze o.

Vroeg klaar

Mountainair, New Mexico, USA No Comments 1115
summaryImage Dat slapen bij de Walmart was ook niet bepaald een succes. Ergens midden in de nacht wordt ik wakker van het onmiskenbare geluid van een bladblazer en een diepbrommend geluid wat veroorzaakt wordt door een bezem/stofzuigwagen. Als ik op de klok kijk is het 2:30 en dan lig ik voor mijn gevoel al minsten een uur wakker. Blijkbaar een mooi tijdstip om het parkeerterrein van de Walmart schoon te maken. Volgende keer pak ik het iets handiger aan en parkeer ik de camper zo ver mogelijk van de ingang af, zoals de andere campers en vrachtwagens gedaan hebben. Misschien dat ze daar niet komen schoonmaken. Ik draai me nog een flink aantal keer om. Echt slapen doe ik niet meer.Ik ben dus al vroeg op pad. Eerste stop is het benzinestation in het dorp. Waarna ik verder New Mexico in ga. De eerste ruim 100 mijl zijn ronduit saai. De weg van Farmington naar Alberquerque heeft twee rijbanen in ieder richting. Hij is vooral recht en soms krom. Berend Botje, die heb ik niet gezien.

Einde van al het moois

Farmington, New Mexico, USA 0 Comments 1688
summaryImage Het is nog vroeg als ik de BLM achter me laat. Een mooie spot om gratis te kamperen. Zo vondt ook een Alaskaans stelletje dat hun hangmat in een van de picnic shelter heeft opgehangen. Nog geen 10 mijl verder kom ik bij een van de uitlopers van Lake Powell. Het uitzicht is weer eens verbluffend. Vindt ook een stel dat net voor mij is gearriveerd. We maken een praatje en het blijkt dat we dezelfde kant op gaan namelijk richting Monument Valley. De weg ernaartoe slingert zich door de vallei heen, over de Colorado rivier.Op naar de 261. Basecamp had enorm veel moeite om de route over deze weg te plannen en al gauw blijkt waarom. Net om de bocht staat een waarschuwingsbord voor vrachtwagens, dat een stuk van de weg erg smal en bochtig is en uit gravel bestaat. Nu heb ik de handleiding van de camper wel gelezen dat er geen offroad mee gereden mag worden. Maar daar vallen deze 2 mijl gravel toch niet onder? Rustig laat ik de camper van de berg af sukkelen.

Brrr-Ice Canyon

Lake Powell, Utah, USA 0 Comments 1089
summaryImage Voor mijn gevoel heb ik weer niet lekker geslapen. Er rijdt te veel verkeer op de weg. Ik vraag me af waarom al die lui zo vroeg op pad moeten. Want het is nog donker als ik me eindelijk kan motiveren om op de navigatie te kijken hoe laat het is. Hij geeft bijna 8 uur aan en dat terwijl ik mijn wekker toch om 7 uur had gezet. Ik pak mijn mobiel erbij en dan dringt het pas tot me door. Ik ben weer ergens een tijdsgrens doorgestoken. Snel prop ik een ontbijtje naar binnen en ik ga op pad. Hopelijk valt er nog een beetje te wandelen door Bryce Canyon. De weersverwachtingen die ik gisteren gezien heb, waren ronduit slecht. Zware regen. Ik begin hem dan ook een beetje te knijpen als het dichter bij het park wat steviger begint te regenen. Maar eenmaal bij de entree is de regen over gegaan in miezer en mist. Ik grap dan ook tegen de parkmedewerker, die mijn jaarpas controleert of ik uberhaupt nog iets ga zien.

Goed gekozen

Panguitch, Utah, USA 0 Comments 1174
summaryImage Erg best heb ik niet geslapen vannacht. Het was te rumoerig op de parkeerplaats. Ik ben dan ook al om 6 uur uit de veren en weer vroeg op pad. Ik pak de snelste weg de stad uit, de interstate. Even lekker kilometers maken. Ik rijd dan ook al snel Arizona binnen. Het stuk door Arizona is dusdanig kort dat er nauwelijks noemenswaardige foto's te maken zijn, maar bij het onderstaande tafereel moest ik toch wel even stoppen. Daarna is het gauw weer door naar Utah of moet ik zeggen terug? Hoe dan ook het begint als goed. En het wordt alleen maar beter.Totdat ik verplicht moet stoppen om de volgende kennis tot mij te nemen.Geen idee wat me te wachten staat. Maar het is me wel duidelijk dat ik voorlopig gewoon door kan rijden. Het landschap wordt steeds fraaier. Rode rotspartijen met daar doorheen een groene vallei gevlochten. En dan ben ik nog niet eens in het park. Bij de ingang van het park is het druk. Het duurt dan ook best lang voordat ik bij het poortje ben.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us