Longest Way Round
Displaying 11-15 of 493 results.

Vallei van Verderf

Las Vegas, Nevada, USA 0 Comments 1263
summaryImage Het is maar goed dat ik me door Ben heb over laten halen, mijn slaapzak mee te nemen. Want vannacht is het best fris geweest. Als ik wakker wordt en op mijn mobiel kijk hoe laat het is, zie ik dat het al acht uur is. Erg licht is het echter nog niet. Nog voordat ik uit bed ben weet ik waarom. Het begint te spetteren. Ben ik blij dat ik niet met de motor ben. Nu hoef ik tenminste geen natte tent in te pakken en een regenpak aan te trekken. Na het ontbijt roept moeder natuur en moet ik naar het toilet. En daarvoor moet ik toch echt naar buiten. Want hoewel er in de camper een wc zit, wc papier hebben ze er niet bij gegeven. En ik heb in het handboek gelezen dat er slechts enkel laags gebruikt mag worden in verband met de kans op verstoppingen. Dat treft op het buitenhuis hangen meerdere rollen. Normaal gesproken hangen die altijd heel goed vast maar in dit geval niet. Het duurt wel even voordat ik de rolhouder ontcijferd heb en met de meeste gebruikte rol naar buiten loop.

Vervangend vervoer

Mammoth lakes, California, USA No Comments 1139
summaryImage Vandaag kan ik vanaf 8:30 de camper ophalen in Dublin een plaats ten oosten van San Francisco. Met het Amerikaanse openbaar vervoer doe je daar al gauw een dikke 2 en half uur over. Ik heb daarom mijn wekker om 5 uur gezet. Maar mijn biologische klok doet niet aan zomertijd en zo ben ik dus een uur te vroeg wakker. Ik draai me nog een aantal keer om en spring uiteindelijk om kwart voor vijf onder de douche. Prop wat ontbijt naar binnen. Ben alsnog veel te vroeg klaar en besluit maar een kopje thee te zetten. Als die eenmaal op is, is het tijd om naar de bus te lopen.De halte is dichterbij dan verwacht en de bus komt zowaar redelijk op tijd. Ik koop een kaartje bij de daarvoor beschikbare zuil. Hoewel een kaartje? De busmaatschappij denkt aan het mileu, want een kaartje heb ik nog nooit gezien. Ik ga zitten en rats, daar ligt het handvat van de Microsoft tas, die ik voor de extra bagage heb meegenomen. Lekker handig een tas met een handvat, dat tilt zo lekker.

OV no way

No Comments 1049
Als Ben naar zijn werk is, ga ik op de fiets boodschappen doen. Dat valt nog niet mee, want in iedere Amerikaanse supermarkt is het zoeken naar de beste deals. Het boodschappen doen bestaat dus vooral uit het vergelijken van prijzen. De Amerikanen zelf zullen dit ongetwijfeld anders doen. Maar als je een beperkt budget hebt, is er geen andere keuze. Ik ga naar huis met een brood, beleg, pindakaas, jam, een pizza en een paar appels voor de broodnodige vitamines. Eenmaal thuis heb ik bericht, dat mijn verzoek voor de camper transfer is bevestigd. Ik kan vandaag om 13:00 de camper op halen. Het is inmiddels bijna 13:00 en mijn ervaring met het Amerikaanse openbaar vervoer is dat het allemaal zo soepel niet gaat. Ik bel dus allereerst maar het verhuurbedrijf met de vraag hoe laat ik de camper uiterlijk op kan halen. Na enig overleg, is het antwoord 15:30. Van Cupertino naar Dublin, neemt volgens Google maar liefst twee en een half uur in beslag. Dat ga ik dus nooit halen.

San Francisco

Cupertino, California, USA No Comments 1121
summaryImage Ben zet me, voor dat hij naar zijn werk gaat, af bij het trein station van Sunnyvale. Onderweg laat hij me zien waar de bus, die ik op de terugweg moet hebben, stopt en vertrekt. Ook vertelt hij me dat de kaartjes automaat een beetje onduidelijk is. Maar wat er zo verwarrend is, weet hij niet meer. De trein werkt hier net als de bus in Nederland met zones. Gisteren hebben we uitgezocht dat ik een kaartje voor drie zones moet hebben. Dus als ik op de automaat zone 3 zie staan, selecteer ik die optie. Het totaal bedrag komt op iets van 25 cent. Dat kan nooit goed zijn, want volgens Ben moet het kaartje rond de 7 dollar kosten. Ik lees nog eens goed wat er op de automaat wordt aangegeven. Er staat "Naar welke zone wilt u reizen?". San Francisco is zone 1, dus dit keer neem ik die keuze. Blijkbaar weet de automaat in welke zone hij staat, want dit keer wordt inderdaad een prijs van 7,25 getoond.

Bye bye love hello happyness

0 Comments 1154
summaryImage Marianne heeft de knoop doorgehakt en vertrekt om een aantal dagen alleen door de US te reizen. At least somebody is going to have fun.Als Marianne weg is, stelt Ben voor om in de middag naar Santa Cruz te gaan. Daar is een classic car show. Onder het mom van alles is beter dan binnen zitten, vertrekken we richting Santa Cruz. Het is zondag, maar op het strand waar wij zijn is het, in verhouding met een doorsnee strand dag in Zandvoort, redelijk rustig.Op het andere strand lijkt het wel veel drukker. Ben legt uit dat daar dames beach volleybal aan het spelen zijn in bikini. What the f*ck doen wij hier dan Ben? Maarja, Ben is net getrouwd.Wij gaan auto's kijken. Nu blijven auto's voor mij koekblikken op vier wielen, die je van a naar b brengen. Toegegeven moet worden dat die Amerikaanse bakken soms best wel wat hebben. En er staan er nog een paar te koop ook. Zoals deze mooie rooie met luchtvering. Valt nog precies binnen mijn budget.Of deze Shelby Cobra..

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us