Longest Way Round
Displaying 21-25 of 493 results.

San Francisco

0 Comments 1374
summaryImage We beginnen de ochtend met het bellen van Ted's Beemershop een van de werkplaatsen die we van Ben hebben doorgekregen. Op de site van de shop bestaat namelijk nogal wat verwarring over de openingstijden. Maar hij blijkt dus op maandag gesloten te zijn, want we krijgen ieder keer het antwoordapparaat. Vervolgens demonteren we de tuimelaar met de verrotte bout en moer. Voor het monteren van een nieuwe moer moet deze er toch sowieso af. Met twee tierips maken we het hele pakketje aan elkaar vast, zodat er geen onderdelen kwijt raken en de volgorde van de onderdelen exact hetzelfde blijft als dat het er af is gekomen. Daarna gaan we op pad. Marianne heeft gisteren een route gemaakt. Eerste halte is de gereedschap winkel waar ze de momentsleutel heeft gekocht, waarmee ze de bout verziekt heeft. Ze krijgt zonder problemen het geld retour. De dame achter de kassa zegt nog wel dat ze in het vervolg maar niet meer hun gereedschap moet gebruiken om aan de motor te sleutelen.

Onderhoud wordt oponthoud

No Comments 1113
summaryImage Vandaag kunnen we dan eindelijk beginnen met het onderhoud. We beginnen met de cardan as. Marianne werkt aan haar motor en ik aan de mijne. Totdat we het punt bereikt hebben waarop een extra handje wel makkelijk is. We halen dus maar eerst de achterbrug uit de motor van Marianne. Smeren de kruiskoppelingen en dan kan alles weer in elkaar. Het gaat allemaal verbazingwekkend soepel. Binnen no time heeft Marianne het cardan weer terug op zijn plek. Een klusje wat soms best wel even kan duren. En de nieuwe cardanmof gaat zonder problemen over de versnellingsbak. Juist bij een nieuwe kan dit nog wel eens een strijd op leveren omdat ze zo stug zijn. Zodra de motor weer in elkaar zit halen we de brug uit mijn motor, zodat ik mijn cardan kan smeren. Daarbij ontdek ik dat mijn cardanmof helemaal gescheurd is. Wat de oorzaak zou kunnen zijn weet ik niet, maar er zit niets anders op dan de oude mof van Marianne te monteren. Terwijl ik daar mee bezig ben hoor ik een plof achter me.

Stressbook

Cupertino, California, USA 0 Comments 1145
summaryImage In verband met het overhaaste vertrek uit Salt Lake City, hebben we gisteravond via het advrider forum contact opgenomen met een aantal mensen in de buurt van San Francisco. We moeten namelijk nog steeds onderhoud aan onze motoren doen en dat kan toch echt het beste bij iemand in een garage. De eerste reactie laat niet lang op zich wachten. Helaas betreft het een afmelding. De persoon in kwestie heeft zijn huis vol zitten met slachtoffers van de bosbranden in de regio. Niet veel later krijgen reactie van een dame die wel plek voor ons heeft. Als we net gereageerd hebben met de vraag of we misschien nog dezelfde dag langs kunnen komen, krijgen we ook nog reactie van Dr. Bennie, zelf ook motorreiziger. We leggen hem snel dezelfde vraag voor en krijgen al snel reactie dat, dat geen enkel probleem is. Hij is alleen wel van plan om 's avonds naar een vriend van hem te gaan dus we moeten rond 6 uur bij hem thuis zijn.

Regen en wind

Fallon, Nevada, USA No Comments 1218
summaryImage Dit was een vreselijke nacht het heeft gestormd en geregend en we hadden beide de tent constant tegen onze kont aan. We durfden er niet uit om te controleren of alles goed vast zat uit angst dat de tent zou wegwaaien. Ook ging er nog een auto rond rijden op het parkeerterrein waarbij hij meerdere keren met zijn koplampen de tent in stond te schijnen. Al met al geen goede nachtrust dus en we zijn dan ook geradbraakt. Om 5 uur geef ik het slapen op en ga ik met de garmin spelen.Als we de tentjes uit komen is het buiten nog donker, maar als het lichter wordt blijk je daar niet veel aan te missen, het is grauw en grijs. Ik haal de jas maar tevoorschijn en na een half uur rijden halen we ook maar de regenpakken tevoorschijn. Het regent nog niet maar het ziet er wel naar uit dat het gaat gebeuren en bovendien is het koud.De zoutvlakte is dan ook niet heel veel bijzonders, hij is vooral erg nat op dit moment.

Een pakketje versturen

Grantsville, Utah, USA No Comments 1281
summaryImage Omdat ook vandaag weer een drukke dag gaat worden hebben we om 6 uur de wekker gezet. Sander gaat tenten kijken op de laptop terwijl ik alvast alles inpak. Als de keus gemaakt is qua tent, nou ja 2 opties maar bij dezelfde winkel, gaan we op stap.Halte 1 van de dag is de Walmart, zonder lunch kunnen we niet op stap gaan. Nu we een heleboel spullen dubbel hebben en nog niets van het overbodige naar huis gestuurd hebben hebben we een aardig ruimtegebrek op de motoren (en veel te veel gewicht op het achterwiel) en kunnen we dus steeds maar voor 1 maaltijd meenemen. Als we de winkel weer uitlopen zien we een Royal Endfield staan.De volgende halte is de Backcountry waar Sander de 2 tenten heeft gezien. Ze halen beide tenten op uit het magazijn zodat Sander ze kan bekijken. Hij durft echter niet zo goed te vragen of hij ze mag opzetten en staat maar te dubben met beide pakketten in de handen.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us